Μια και θα πάμε ... επίκαιρο: " Τα Βαρδούσια σε κίνδυνο!! ""

Άνοιξε και σας περιμένει...για να μας πείτε ότι σας ευχαριστεί εκτός του αυτοκινήτου
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
TAG
Δημοσιεύσεις: 720
Εγγραφή: Σάβ Απρ 07, 2012 9:20 am
Τοποθεσία: Αγία Παρασκευή

Μια και θα πάμε ... επίκαιρο: " Τα Βαρδούσια σε κίνδυνο!! ""

Δημοσίευση από TAG »

Την εποχή της με κάθε τρόπο ανάπτυξης και «αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας και γης», τα ορεινά οικοσυστήματα και ειδικά τα βουνά μπαίνουν και αυτά στο αναπτυξιακό στόχαστρο. Μετά τα σχέδια καταστροφής της Βάλια Κάλντα, τώρα σειρά παίρνουν τα Βαρδούσια και η Οίτη.

Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση Χωροταξικό σχέδιο του Δήμου Καλλιέων, στο οποίο περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο κομμάτι των Βαρδουσίων και της νότια Οίτης, όλο τα κεντρικά Βαρδούσια εκτός από ένα μικρό μέρος τους, χαρακτηρίζεται ως "Ζώνη Ανάπτυξης Χειμερινών Τουριστικών Δραστηριοτήτων" με επιτρεπόμενες χρήσεις όπως: ξενώνες, κατοικίες, καταστήματα, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης - αναψυχής, γήπεδα στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις (χιονοδρομικό κέντρο).

Συγκεκριμένα η ζώνη αυτή ξεκινά από τον Πρφ. Ηλία, και περιλαμβάνει όλα τα λιβάδια μέχρι τη Σκασμένη Στρούγκα και τα Μετερίζια, καθώς και όλη τη περιοχή των Κοπρισιών μέχρι τη κορφή του Κόρακα!!! Ακόμα η περιοχή του Σταυρού, χαρακτηρίζεται ως περιοχή «Δασικού Χωριού».

Στην Οίτη και σε όλη τη ζώνη των ψηλών κορφών, χωροθετείται ζώνη «Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας»!!! Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν για το συγκεκριμένο Δημοτικό διαμέρισμα, κάτι που φυσικά δεν αποκλείει οι ζώνες αυτές να επεκτείνονται και στα διπλανά. Είναι φανερό, ότι αν περάσει ως έχει το συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο, θα έχει μπει ο θεμέλιος λίθος για τη καταστροφή του βουνού.

Πηγή: ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ
ανατυπωση από : http://www.offroader.gr
Επίτιμος....
Απάντηση