Πρόβλημα στην βαλβίδα του ρελαντί σε Terios I

Ότι αφορά τον κινητήρα του Terios
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Synteknos
Δημοσιεύσεις: 563
Εγγραφή: Δευ Απρ 02, 2012 1:48 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Πρόβλημα στην βαλβίδα του ρελαντί σε Terios I

Δημοσίευση από Synteknos »

Μέλος που αντιμετώπισε πρόβλημα με την βαλβίδα ρελαντί σε Terios I περιγράφει την εμπειρία του.
Terios1 έγραψε:Help!!!!
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όλα ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο στη Κω όπου το Terios 1300 (Μοντέλο 2003) μου έσβηνε στις στροφές με πρώτη ή δευτέρα ταχύτητα (δεν κρατούσε ρελαντύ). Εν τω μεταξύ είχε ήδη ανάψει το πορτοκαλί φωτάκι της μηχανής στο ταμπλό μερικές ημέρες πρίν. Ρώτησα σε συνεργείο και μου είπαν ότι έφταιγε η βενζίνη, ίσως να μου έβαλαν νοθευμένη. Μου έσβησαν το φωτάκι στο ταμπλό αφαιρώντας τον πόλο της μπαταρίας και κάνοντας μερικές αποσυμπιέσεις με το πεντάλ του συμπλέκτη. Ο αισθητήρας στο ταμπλό ξανά άναψε μετά από μερικές ημέρες. Επίσης όταν έκανα προσπεράσεις (με τέρμα το γκάζι) μερικές φορές μου έκοβε η μηχανή σαν να μην τροφοδοτούνταν με βενζίνη.
Ο αντιπρόσωπος της Daihatsu στη Κω μου έιπε ότι θέλει αλλαγή καρμπυρατέρ (450€ + φπα), λόγω χρημάτων κατέφυγα σε καθαρισμό καρμπυρατερ και βαλβίδων και από τότε δεν μου παρουσίασε τα σβησίματα ή τα κενά στην τροφοδοσία.
Ομως έχω παρατηρήσει ότι καίει πολύ βενζίνη, και το ρελαντύ του είναι πολύ ψηλά (1300 στροφές σε ηρεμία με ζεστό κινητήρα αντί για 800 στροφές). Το πήγα χτές σε αντιπρόσωπο στο περιστέρι και με το εγκέφαλο βρήκε ότι έχει πρόβλημα η βαλβίδα του ρελαντύ (510€ +φπα).
Τελικά τι μπορεί να είναι; Η βαλβίδα; To Καρμπυρατέρ ή κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ΄ των προτέρων,
Δημήτρης
Τί ωραίο τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα αναπάντεχα!...
Απάντηση