Άκαμπτος Άξονας-Αντιστρεπτική

Συζήτηση για ότι αφορά τις ανάρτησεις, το πλαίσιο και την μετάδοση
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
g.koytrias
Δημοσιεύσεις: 196
Εγγραφή: Δευ Απρ 02, 2012 12:30 pm
Τοποθεσία: Βόλος

Άκαμπτος Άξονας-Αντιστρεπτική

Δημοσίευση από g.koytrias »

Άκαμπτος άξονας με δυο λόγια σημαίνει ότι έχει έναν άξονα που ενώνει τους δύο πίσω τροχούς χωρίς να παραμορφώνεται (στρεβλώνει) κατά την πίεση που δέχετε σε στροφές η στα εκτός δρόμου. Αυτό ισχύει για το Τέριος.
Ημιάκαμπτος άξονας είναι κάτι παρόμοιο το οποίο όμως μπορεί να πάρει κάποια στρέβλωση ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως σε μικρά αυτοκίνητα πόλης και υπάρχει και η ανεξάρτητη ανάρτηση η οποία αφήνει τον κάθε τροχό να λειτουργεί ανεξάρτητα από τον απέναντί του.

Τα terios έχουν ψαλίδια αντί για άκαμπτο άξονα μπροστά. Δηλαδή οι δύο μπροστινές ρόδες δεν είναι ενωμένες μεταξύ τους με έναν άξονα. Αντίθετα, στηρίζονται στα ψαλίδια, τα οποία στηρίζονται στο σασί. Αυτό λέγεται ανεξάρτητη ανάρτηση.

Ένα παράδειγμα με άκαμπτους άξονες εμπρός και πίσω είναι το jimny. Μεγαλύτερη αντοχή off road, ψηλώνει εύκολα, πολύ χειρότερη άνεση γενικά, και οδική συμπεριφορά μέτρια.

Ένα παράδειγμα με ψαλίδια μπρος πίσω είναι το rav. Ψηλώνει λίγο, πολύ καλύτερη άνεση, πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Η αντιστρεπτική στις special εκδόσεις είναι μια μεταλλική ράβδος, που δένει στην ανάρτηση και περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος, ενώ . εκτός δρόμου περιορίζει λίγο τις διαδρομές της ανάρτησης.
Η αντιστρεπτική μπορεί να μπει και στις εκδόσεις οι οποίες δε διαθέτουν και κοστίζει γύρω στα 300 ευρώ.

Σπορ ανάρτηση το εργοστάσιο δεν ονομάζει μόνο την αντιστρεπτική αλλά όλο το σύστημα της ανάρτησης συμπεριλαμβανομένης και της αντιστρεπτικής που είναι ποιο σκληρή και με μικρότερες διαδρομές.
TERIOS II 1500cc A/T
VSC-TRC, DAC-HAC
PESKETZIS UNDERCOVER
BODY LIFT 2.5cm BiMors
Continental CrossContact A/T
PAOK
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Δευ Οκτ 15, 2012 11:46 am

Re: Άκαμπτος Άξονας-Αντιστρεπτική

Δημοσίευση από PAOK »

Καλη σας ημερα και χρονια πολλα. Θα ηθελα να ρωτησω οποιος φιλος απο νοτια και οχι μονο μπορει να μου δωσει καποια πληροφορια η τηλεφωνο παλιατζη για μεταχειρισμενη αντιστρεπτικη πισω απο ΤΕΡΙΟΣ 2. Εδω Θεσσαλονικη δεν παιζει τιποτα ευχαριστω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναρτήσεις-Πλαίσιο-Μετάδοση”